مديركل پزشكي قانوني خوزستان گفت: در 12 ماهه سال 92، تعداد 154نفر به دلیل غرقشدگی در استان خوزستان جان خود را از دست دادند كه از اين تعداد 114 نفر مرد و 40 نفر زن بودهاند.
به گزارش خبرگزاري راستا نيوز دکتر سیدفرزاد حسینی اظهار كرد: اين رقم در مقايسه با مدت مشابه سال قبل كه تعداد غرقشدگی 143 نفر بود، 8 درصد افزایش يافته است.
وي افزود: مهم ترین و تعیینکنندهترین عامل در افرادی که دچار غرقشدگی میشوند، نرسیدن اکسیژن به بافتها و اعضای مهم همچون مغز و قلب است. بنابراین وجود فردی که توانایی انجام احیا را داشته باشد، میتواند عاقبت این گونه حوادث را تغییر محسوسی بدهد به طوری که بیمار با حداقل عوارض از این حادثه جان سالم به در ببرد.
حسيني عنوان كرد: در موارد غرقشدگي بیماران را باید سریعا از آب خارج کرد و احیا را شروع نمود. بیمار علیرغم افت هوشیاری، نیاز به بیحرکتسازی گردن ندارد مگر این که شواهدی مبني بر آسیب گردنی همچون شیرجه در آب کمعمق، سقوط از سرسره، مسمومیت ناشی از داروها به ويژه الکل و یا نشانههایی از آسیب بر روی گردن، داشته باشد.
وي توضيح داد: اولین اقدام پس از خروج بیمار، برقراری تهویه و دادن هوا یا اکسیژن به بیمار است. تنفس دهان به دهان و دهان به بینی از روشهای مرسوم است. شروع تنفس را باید در خشکی و یا آب کمعمق انجام داد. افرادی که مهارت و آموزش لازم را جهت احیا در بخش عمیق آب دارند، میتوانند شروع به دادن تنفس را در حین انتقال غریق نیز انجام بدهند.
مديركل پزشكي قانوني خوزستان گفت: در مواردی مانند خفگی یا غرقشدگی که مصدوم به دلیل مشکل تنفسی نیازمند احیا میباشد، باید احیاگر ابتدا یک سیکل کامل از تنفس و ماساژ 2 دقیقهای را به مصدوم دهد، سپس اقدام به اطلاعرسانی به اورژانس کند؛ در حالی که در دیگر موارد احیا مانند سکتههای قلبی باید ابتدا 115 را خبردار کرد سپس به سراغ بیمار آمد و احیا را شروع کرد.