تاریخ : دوشنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۲ Monday, 4 December , 2023

اطلاعیه ها

پروژه بهسازی، تعریض مسیر و جوی و جدول جاده گلف توسط شهرداری مسجدسلیمان کلنگ زنی شد حکم قصاص برای قاتل شهید سعید پویان صادر شد ۱۰هزار اصله نهال برای توسعه فضای‌سبز به مناطق نفتخیز جنوب ارسال شد تولیدپایدار97درصدی اوره درشرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان باحمایت عضوهیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری از ۴۰۳ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته از محل عوارض آلایندگی به شهرداری مسجدسلیمان، ۱۸۳ میلیارد آن هزینه شده و ۲۲۰ میلیارد تومان در حساب موجود میباشد/ در بحث اعتبارات عوارض آلایندگی ، مجموعه شهرداری به غیر از پروژه های تعریف شده ، اجازه و اختیار هیچگونه هزینه کردی ندارد و آزادسازی اعتبارات با نظر استانداری و فرمانداری خواهد بود/ اجازه نخواهیم داد ریالی از اعتبارات عوارض آلایندگی در جایی خارج از موارد قانونی مشخص شده هزینه شود اگر مسئولان شهری صدای مردم شهر باشند قطعا مشکلات مردم مرتفع خواهد شد/۴ کپسول برای مصرف یک خانوار در ماه! جلسه ستاد بحران با حضور شهردار و فرماندار مسجدسلیمان برگزار گردید آغاز نوسازی ناوگان سازمان اتوبوسرانی

1

لاهیجان‌زاده: به‌زودی گزارش جامعی از مطالعات ریزگردها منتشر می‌شود

  • کد خبر : 1894
  • ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۳

راستا نیوز – احمد لاهیجان‌زاده با بیان این‌که سازمان حفاظت از محیط زیست متولی مقابله با پدیده گرد و خاک نیست، اظهارکرد: از پیش از انقلاب بیابان‌زدایی، شناسایی کانون‌های گرد و خاک و انجام مطالعات در این خصوص به عهده سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی است. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی راستا نیوز لاهیجان‌زاده افزود: […]

راستا نیوز – احمد لاهیجان‌زاده با بیان این‌که سازمان حفاظت از محیط زیست متولی مقابله با پدیده گرد و خاک نیست، اظهارکرد: از پیش از انقلاب بیابان‌زدایی، شناسایی کانون‌های گرد و خاک و انجام مطالعات در این خصوص به عهده سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی است. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی راستا نیوز لاهیجان‌زاده افزود: دستگاه و بخش‌های مختلفی نیز درگیر مقابله با این پدیده هستند و مطالعاتی در خصوص مقابله با آن انجام داده‌اند؛ به طور مثال در سازمان آب و برق در خصوص تاثیرگذاری گرد و غبار در تجهیزات برق و خطرات آن و سازمان جهاد کشاورزی در خصوص آسیب‌پذیری محصولات کشاورزی از این پدیده مطالعاتی انجام شده است.

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان این‌که پس از مصوبه هیات دولت مبنی بر تشکیل ستاد ملی مقابله با ریزگردها، مطالعات در خصوص مقابله با ریزگردها در این سازمان آغاز شده است، گفت: به دنبال راه‌اندازی این ستاد، کمیته استانی تشکیل و با مراکز تحقیقات و دانشگاه تفاهم‌نامه همکاری منعقد شده و تحقیقات در خصوص پدیده گردوخاک، آثار و مقابله با آن توسط اداره محیط زیست استان در حال انجام است.

لاهیجان‌زاده عنوان کرد: مطالعات تاثیرگذار مدنظر جهت مقابله با ریزگردها وجود دارد؛ بخشی از مطالعات از گذشته انجام شده بود اما در سال‌های اخیر 35 هزار هکتار و 3 کانون گرد و غبار به کانون‌های گرد و غبار استان اضافه شده که نیازمند انجام مطالعه و پژوهش است.

وی اظهارکرد: همچنین سازمان هواشناسی در حال انجام تحقیقات جامع‌تر برای شناسایی کانون‌های گرد و غبار در استان است که با تجمیع این مطالعات شناسایی کانون‌های گرد و غبار نهایی خواهد شد.

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: پس از شناسایی کانون‌های گرد و خاک در استان، مطالعات در خصوص اقدامات اجرایی جهت مقابله با این پدیده انجام می‌شود؛ باید مشخص شود که چه نوع پوشش گیاهی و منطبق با محیط زیست برای تثبیت خاک استفاده شود. در حال حاضر انواع پوشش گیاهی به تفکیک مناطق و در روش‌های مختلف با استفاده از علوم جدید در حال پژوهش است.

لاهیجان‌زاده با بیان این‌که اعتبارات مقابله با ریزگردها کاهش داشته است، گفت: اعتبارات یک‌ساله اداره کل حفاظت محیط زیست بسیار کم بوده و این امر موجب شده که اعتبارات مطالعات در خصوص ریزگردها و مقابله با این پدیده کاهش یابد.

وی در مورد این‌که گفته می‌شود حمایتی از انجام تحقیقات مقابله با ریزگردها صورت نمی‌گیرد، عنوان‌کرد: در دانشگاه‌ها و سازمان اعتبارات مشخص و مصوب جهت انجام فعالیت‌های پژوهش وجود دارد که دولت سالانه بودجه آن را پرداخت می‌کند. علاوه بر این قراردادهای انجام تحقیقات ریزگردها با دانشگاه شهید چمران و علوم پزشکی جندی شاپور منقعد شده است.

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: بخشی از تحقیقات انجام شده در خصوص مقابله با ریزگردها، مطالعات بنیادی هستند و در وضعیت شناسایی قرار دارند. در این تحقیقات، ریزگردها و ترکیبات آن‌ها مانند وجود فلزات سنگین آنالیز دیده می‌شود تا آثار آن بر بدن انسان، محصولات کشاورزی و صنعت مورد پژوهش و بررسی قرار گیرد.

لاهیجان‌زاده با بیان این‌که اجرایی کردن تحقیقات مقابله با ریزگردها کار پر زحمت و زمان‌بری است، عنوان‌کرد: به طور مثال در دشت‌های اطراف ماهشهر زمین‌های شور و کم‌آبی وجود دارد که برای مقابله با کانون‌های این منطقه لازم است پوشش گیاهی مناسب با محیط و کم‌آبی موجود، پیدا و اجرایی کرد؛ شناسایی روش‌های مطابق با شرایط استان و عملیاتی کردن آن کار دشوار و زمان‌بری است.

وی خاطرنشان کرد: کشور چین با آن نیروی انسانی و منابع مالی عظیم بعد از 25 سال توانست یک میلیون هکتار از اراضی خود را بیابان‌زدایی و در آن برنامه مقابله با ریزگردها را اجرا کند؛ در خوزستان نیازمند بیابان‌زدایی و اجرای برنامه‌های مقابله با ریزگرد در 300 هزار هکتار هستیم. این اراضی کانون گرد و خاک هستند و یا به عنوان زمین‌های مستعد برای تبدیل شدن به کانون‌های گرد و خاک شناسایی شده‌اند و بنابراین نباید انتظار داشت که در یک سال بتوان مشکل ریزگردها را در استان حل کرد.

لینک کوتاه : https://rastakhouzestan.ir/?p=1894

نوشته های مشابه

۱۲آذر
حکم قصاص برای قاتل شهید سعید پویان صادر شد
۱۲آذر
۱۰هزار اصله نهال برای توسعه فضای‌سبز به مناطق نفتخیز جنوب ارسال شد
مشارکت عملی شرکت‌نفت‌و‌گاز‌مسجدسلیمان در طرح کاشت 1 میلیارد اصله نهال؛

۱۰هزار اصله نهال برای توسعه فضای‌سبز به مناطق نفتخیز جنوب ارسال شد

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.