تاریخ : سه شنبه, ۱۷ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 8 July , 2025
10

در مورد وبا بیشتر بدانیم

  • کد خبر : 2617
  • ۱۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰:۰۶

راستا نیوز – وبا یک بیماری حاد اسهالی است که توسط میکروبی بنام ویبریوکلرا ایجاد می شود ، این میکروب ازطریق خوردن آب آلوده پس از عبورازمعده درروده تکثیرپیدا کرده و موجب ترشح سم و افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده می شود که با علامت اسهال همراه است . بنابراین میکروب از […]

راستا نیوز – وبا یک بیماری حاد اسهالی است که توسط میکروبی بنام ویبریوکلرا ایجاد می شود ، این میکروب ازطریق خوردن آب آلوده پس از عبورازمعده درروده تکثیرپیدا کرده و موجب ترشح سم و افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده می شود که با علامت اسهال همراه است .

بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش می شود و آب و غذا را آلوده می کند . شایع ترین راه های ابتلاء به بیماری ، مصرف آب و غذای آلوده است

منابع شایع بیماری : عامل بیماری وبا در آب ، محیط های مرطوب ، میوه و سبزی ، صدف دریایی و گوشت زنده می ماند ولی تحمل چندانی نسبت به خشکی و نور آفتاب نداردوبا جوشاندن آب به مدت ۱ تا ۳ دقیقه ازبین می رود و منبع بیماری وبا ، آب و غذای آلوده به مدفوع انسانی است . به لحاظ مقاوم بودن عامل بیماری به یخ زدگی قالب های یخ آلوده جزو منابع بیماری می باشند

علایم بیماری :

اسهال آبکی شدید با دفعات اجابت مزاج غیر قابل شمارش

نبودن دل درد و دل پیچه

استفراغ بدون حالت تهوع قبلی

فقدان تب

عطش فراوان

فقدان خون در مدفوع

گرفتگی عضلات پشت ساق پا

اولین شکایت بیمار احساس پری و غرغرشکم است و سپس اسهال شبیه به آب برنج بدبو دیده می شود

نحوه سرایت بیماری وبا :

آب آلوده به مدفوع

آشامیدنی و خوراک آلوده مانند : سبزی ها و میوه هایی که با آب آلوده شسته شده اند و آلودگی غذاهای پخته شده بعد از تهیه

تماس مستقیم دست با ترشحات اسهالی بیماروبایی

موارد پیشگیری :

جوشاندن ۱ تا ۳ دقیقه ای آبی که از سلامت آن اطمینان ندارید

شستشوی دست با آب و صابون قبل از غذا وبعد از اجابت مزاج (با دقت به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه )

خودداری از خریدهرگونه مواد غذایی وخوراکی از دست فروشان

سبزیجات و میوه جات را به روش زیر ضدعفونی کرده وسپس مصرف نمایید

مرحله اول (پاکسازی )

میوه ها و سبزی ها را پاک نموده ، گل و لای آنها را برطرف کرده و با آب سالم شستشو دهید

مرحله دوم (انگل زدایی ):

در یک ظرف ۵ لیتری آب ، به ازای هر لیتر آب ۳تا ۵ قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید ، میوه و سبزی ها را به مدت ۵ دقیقه در آن نگه دارید سپس با آب سالم شستشو دهید

مرحله سوم (ضد عفونی)

نصف قاشق چایخوری (۱گرم ) پودر پرکلرین ۷۰ درصد را در ظرف ۵ لیتری آب ریخته ، کاملا حل کنید سپس میوه و سبزی ها را برای مدت ۵ دقیقه در این محلول قرار دهید

مرحله چهارم (شستشوی نهایی )

میوه و سبزی ها را با آب سالن و بهداشتی کاملا شستشو داده و مصرف نمایید.

کریم اباذری

لینک کوتاه : https://rastakhouzestan.ir/?p=2617

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.