راستا نیوز – دکتر شکرالله سلمان زاده در حاشیه اجلاس دو روزه مدیران توسعه شبکه دانشگاه های علوم پزشکی کشور اظهار کرد: کودکان زیر دو سال، افراد بالای 50 سال، زنان باردار، افراد دارای ضعف ایمنی از جمله مصرف کننده داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، مبتلا به عفونت HIV، شیمی درمانی ها، مبتلا یان به بیماری های مزمن داخلی مانند تنفسی، قلب و عروقی، دیابت و آسم حتما باید واکسن را دریافت کنند.
وی افزود: مردم فکر نکنند که برای تزریق واکسن دیر شده و هنوز فرصت برای انجام این کار وجود دارد.
سلمان زاده ادامه داد: این بیماری برای افراد مبتلا در صورت نداشتن بیماری زمینه ای، خطری ندارد و فقط باید در منزل استراحت کرده و مایعات مصرف کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: اما افراد مبتلا در گروههای پرخطر باید به بیمارستان مراجعه و خدمات درمانی لازم را دریافت کنند.
وی اضافه کرد: داروهای مخصوص این بیماری در داروخانه های سطح شهر وجود ندارد و تنها در بیمارستان های دانشگاهی وجود دارد.
سلمان زاده گفت: بهترین اقدام در فرد مبتلا این است که در منزل استراحت کرده و خارج نشود تا بیماری را به دیگر افراد منتقل نکند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان در خصوص تفاوت بیماری آنفلو آنزا با سرما خوردگی گفت: آبریزش بینی و عطسه از علائم مشترک هر دو بیماری است.
وی افزود: آنفلوآنزا شروع ناگهانی دارد و با علائمی از جمله تب شدید، بدن درد، ضعف و بی حالی شدید همراه است که در سرماخوردگی وجود ندارد.
سلمان زاده در خصوص راههای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا اظهار کرد: رعایت نکات بهداشت فردی به ویژه دست ها، تزریق واکسن، استراحت کافی، تغذیه مناسب، ورزش و استفاده از مرکبات دارای ویتامین C از جمله راههای پیشگیری از این بیماری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در خوزستان، نوع جدیدی از آنفلوآنزا مشاهده نشده و مشابه سال های گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: گروههای پرخطر در صورت دریافت نکردن واکسن، رعایت نکردن نکات لازم و درمان ممکن است با خطر مرگ و میر روبرو شوند.
سلمان زاده اظهار کرد: در زمان اپیدمی آنفلوآنزا در کشور قرار داریم که همه ساله اتفاق می افتد اما به علت مصادف بودن با بازگشت زائران ازمراسم اربعین و کربلا و شیوع بیماری در عراق، احتمال انتقال از آن سوی مرز وجود دارد.