رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: یکی از معضلات حوزه پزشکی و سلامت، ساماندهی تعرفههای پزشکی است؛ در بخشهای خصوصی هزینههای گزافی دریافت میشود و گاه با دریافت مبلغی بیش از 60 درصد هزینه درمان مواجه هستیم.
به گزارش راستا نیوز دکتر اسماعیل ایدنی در همایش معاونین و روسای اسناد پزشکی سازمان بیمه سلامت ایران که امروز(7 بهمن ماه) در آبادان در حال برگزاری است، با بیان این که مباحث سلامت و بهداشت از اولویتهای دولت بوده است، اظهار کرد: چالشهای حوزه سلامت در استان خوزستان باید با نگام عامتر بررسی شود.
وی ادامه داد: چالشهای عظیمی در حوزه سلامت وجود دارد که ریشههای قدیمی دارند و خروجی این چالشها این است که کشور با توجه به استانداردهای سازمان بهداشت جهانی از لحاظ شاخصهای سلامت در جایگاه خوبی قرار ندارد.
ایدنی عدالت در سلامت را یکی از این شاخصها عنوان کرد و افزود: آمارها نشان میدهد که سهم مردم در پرداخت هزینههای سلامت 60 درصد است که یک مقوله بسیار جدی است و این مبلغ در شهرهای مختلف دچار نوسان است.
وی یکی دیگر از شاخصهای استاندارد سازمان بهداشت جهانی را عدالت در دسترسی به خدمات سلامت عنوان کرد و گفت: این مبحث در دو حوزه تعریف میشود؛ امکانات و نیروی انسانی تامینکننده، به خصوص در استانهای محروم از بخشهای ویژه این حوزه به شمار میرود و دیگری فرهنگ دریافت خدمات سلامت است که متاسفانه یکسان نیست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به مرگ بیش از 800 هزار نفر به دلیل بیماریهای خاص در کشور اظهار کرد: مقابله و پیشگیری از ابتلای انسانها به بیماریهای خاص بسیار حائز اهمیت است و طرح تحول سلامت با در نظر گرفتن این پیشزمینهها اجرایی میشود.
وی گفت: یکی از معضلات حوزه پزشکی و سلامت، ساماندهی تعرفههای پزشکی است؛ در بخشهای خصوصی هزینههای گزافی دریافت میشود و گاه با دریافت مبلغی بیش از 60 درصد هزینه درمان مواجه هستیم.
ایدنی با اشاره به اضلاع نظام سلامت ادامه داد: تامین منابع مالی، تامین نیروهای متخصص و تامین دارو در کنار یکدیگر میتوانند چارچوب محکمی از نظام سلامت را تشکیل دهند ولی چالشهای عمده در این بخش موجب عدم تناسب تامین منابع به وجود آید.
وی با اشاره به تفاهم نامه که اخیراً تأمین اجتماعی با بانک ملت و بانک رفاه انجام داده است، ادامه داد: بخشی ازمشکلات اقتصادی در این تفاهم نامه مطرح و برای مرتفع شدن مشکلات اقتصادی بیمه سلامت چاره هایی اندیشیده شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: تا زمانی که سیستم خرید خدمت، اصولی و درست نباشد، دچار عدم تعادل میان اسناد ارسالی و خدمات خواهیم بود.
ایدنی با اشاره به چرخه به وجود آمده در ارائه خدمات اظهار کرد: در چرخه ارائه خدمات پزشکی، تعرفه پایینی برای پزشک در نظر گرفته میشود و این موضوع خود به خود موجب میشود که پزشک، هزینههای جانبی را افزایش دهد.وی در پایان از بیمهکنندگان کشور خواست تا روی طرح تامین دارو و درمان بیشتر کار کنند و ارائه خدماتی تحت عنوان سبد سلامت را در برخی شهرها به صورت آزمایشی اجرا کنند.