تاریخ : سه شنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۲ Tuesday, 5 December , 2023

اطلاعیه ها

دیدار مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان با رئیس فدراسیون ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی عملیات اجرایی پروژه بهسازی و بازسازی جاده قدمگاه امام رضا (ع) مسجدسلیمان تا روستای پاگچ لَهبَری به طول 5.6کیلومتر آغاز شد پروژه بهسازی، تعریض مسیر و جوی و جدول جاده گلف توسط شهرداری مسجدسلیمان کلنگ زنی شد حکم قصاص برای قاتل شهید سعید پویان صادر شد ۱۰هزار اصله نهال برای توسعه فضای‌سبز به مناطق نفتخیز جنوب ارسال شد تولیدپایدار97درصدی اوره درشرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان باحمایت عضوهیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری از ۴۰۳ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته از محل عوارض آلایندگی به شهرداری مسجدسلیمان، ۱۸۳ میلیارد آن هزینه شده و ۲۲۰ میلیارد تومان در حساب موجود میباشد/ در بحث اعتبارات عوارض آلایندگی ، مجموعه شهرداری به غیر از پروژه های تعریف شده ، اجازه و اختیار هیچگونه هزینه کردی ندارد و آزادسازی اعتبارات با نظر استانداری و فرمانداری خواهد بود/ اجازه نخواهیم داد ریالی از اعتبارات عوارض آلایندگی در جایی خارج از موارد قانونی مشخص شده هزینه شود اگر مسئولان شهری صدای مردم شهر باشند قطعا مشکلات مردم مرتفع خواهد شد/۴ کپسول برای مصرف یک خانوار در ماه!

0

کار‌آفرینی؛ جایگزینی برای معیشت پایدار جامعه محلی تالاب شیمبار خوزستان

  • کد خبر : 4344
  • ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۴

راستا نیوز – در صورت ایجاد اشتغال پرسود و کم‌خطر اطراف تالاب شیمبار خوزستان، خود مردم حافظان این منطقه خواهند شد و تمام روندهای پیشنهادی با مشارکت و تسهیل‌گری سازمان‌های مردم نهاد به نحو مطلوبی به ثمر خواهد نشست. به گزارش راستا نیوز بر اساس بازدید میدانی که با شرکت کم‌نظیر فعالان محیط زیست استان […]

راستا نیوز – در صورت ایجاد اشتغال پرسود و کم‌خطر اطراف تالاب شیمبار خوزستان، خود مردم حافظان این منطقه خواهند شد و تمام روندهای پیشنهادی با مشارکت و تسهیل‌گری سازمان‌های مردم نهاد به نحو مطلوبی به ثمر خواهد نشست.

به گزارش راستا نیوز بر اساس بازدید میدانی که با شرکت کم‌نظیر فعالان محیط زیست استان از تالاب شیمبار صورت گرفت مسائل متعددی شناسایی شد که حیات و طبیعت بکر آن را تهدید می‌کند و نیازمند تشکیل یک کار گروه فوری برای ساماندهی است.

چنانچه این مهم دیر اتفاق افتد بعد‌ها همچون سایر تالاب‌ها باید با هزینه‌های گزافی که تحمیل خواهد کرد برای احیاء و ساماندهی آن تلاش کنیم، بنابر این نظر به اهمیت این تالاب کم‌نظیر از مسئولان خواسته می‌شود هر چه زود‌تر برای ساماندهی این مکان زیبا تدبیری در نظر بگیرند.

این تالاب در منطقه تحت حفاظت شیمبار بین چند شهر لالی، مسجدسلیمان، ایذه و اندیکا و در بین کوهستان های زاگرس قرار گرفته است.

به دلیل وجود در بیم این کوهستان‌ها و تاثیر گرفتن از هوای متفاوت آن، بارش و هوای مطلوب این منطقه را به یک مکان بکر و کم نظیر تبدیل کرده که سالانه سیر بسیاری از مسافران را در خود دارد. طبیعت اطراف این تالاب عموما بلوط و درختان کوتاه قامت است.

هژیر کیانی نماینده سازمان‌های مردم نهاد حفاظت محیط‌زیست خوزستان در رابطه باتهدیدها و اقداماتی که باید صورت بگیرد به نکاتی اشاره کرد که با توجه به زیبایی‌های طبیعی درون و حاشیه این تالاب و چشم انداز‌های زیبای آن، شیمبار همه ساله میزبان پذیرش گردشگران بسیاری بوده و این موضوع سبب تهدید‌های جدی برای تالاب شده است که با توجه به طول و وسعت تالاب نیازمند تدوین یک برنامه جامع گردشگری برای این منطقه هستیم و باید یک نهاد یا ارگانی مسئولیت ساماندهی این تالاب را بر عهده بگیرد.

وی در رابطه با قداماتی که باعث تخریب منطقه می شوند ادامه داد: میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری طی اقدامی با بخش خصوصی اقدام به ساخت آلاچیق در این منطقه کرده که متاسفانه هیچ‌گونه خدمات بهداشتی و رفاهی در آن دیده نشده و همین موضوع سبب انباشت زباله در طبیعت بکر منطقه و آب تالاب شده که با عث آلودگی منطقه می‌شود.

سرویس‌های بهداشتی به شدت آلوده و غیر قابل استفاده است و سبب آلودگی و انتشار بیماری‌های خطرناک در منطقه بکر تالاب است.

کیانی افزود:جالب است بدانید در نزدیکی پاسگاه محیط‌بانی تالاب اراضی شیبدار بسیاری به شخم و شیار تبدیل شده است که بی‌تفاوتی پاسگاه محیط بانی و منابع طبیعی استان نسبت به این شخم و شیار‌ها در اراضی ملی عجیب است!

جاده‌ای که به قیمت جان درختان بلوط بسیار عظیم بر پیکره طبیعت تالاب احداث شد سبب دسترسی سریع و آسان گردشگران بوده که عموما طبیعت را برای تفریح دوست دارند و اما نه به آنها آموزشی داده شده و نه برای بازگردانیدن زباله‌های خود برنامه‌ای دارند و به همین شکل زباله‌های خود را‌‌ رهاسازی می‌کنند که زیبایی‌های طبیعت بکر تالاب را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و سبب آلوده شدن محیط زیست می‌شود.

وی ادامه داد: تا‌کنون پژوهش جامعی در رابطه با ارزش‌گذاری، تهدید‌ها و فرصت‌های تالاب صورت نگرفته است که این مهم می‌تواند در دستور کار اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار گیرد و پس از این مطالعات برنامه‌ریزی مبتنی بر آن صورت می‌گیرد.

وی در مورد وضعیت معیشتی منطقه عنوان کرد : با توجه به شیوه دامداری و کشاورزی دیم رو به گسترش در اراضی ملی پیرامون تالاب و نظر به تنوع گونه‌های گیاهی دارویی و قابلیت‌های گردشگری، ضرورت تغییر معیشت مردم برای پایداری تالاب به نظر می‌رسد.

با آموزش و نیز کاهش تعداد دام در منطقه مردم را به سمت پرورش و بهره‌برداری اصولی از گیاهان دارویی و نیز ایجاد زیر ساخت‌های مناسب گردشگری هدایت کنیم تا ضمن حفظ ارزش‌های تالاب، نه تنها معیشت مردم تامین شود بلکه با تلفیقی از این دو زمینه افزایش درآمد مردم منطقه را فراهم کند.

در این صورت خود مردم حافظان این تالاب خواهند شد و تمامی این روندهای پیشنهادی با مشارکت و تسهیل‌گری سازمان‌های مردم نهاد به نحو مطلوبی به ثمر خواهد نشست.

لینک کوتاه : https://rastakhouzestan.ir/?p=4344

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.