تاریخ : چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴ Wednesday, 2 July , 2025
12

آروين آخرين نفس هاي خود را به آسمان هديه داد

  • کد خبر : 7477
  • ۰۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۹

راستا نیوز – قصه تکراری مرگ کودکان معصوم بر اثر كمبود امكانات در روستاها، نبود دارو و گاهاً بي تجربگي پزشكان اعزامي به روستاها انگار تمامی ندارد. هنوز از مرگ مادر باردار انديكايي در اولين زايمان خود در درمان بستر چگارمون شهرستان انديكا چند صباحي نگذشته است كه آروين سه ساله بر اثر عقرب گزيدگي […]

راستا نیوز – قصه تکراری مرگ کودکان معصوم بر اثر كمبود امكانات در روستاها، نبود دارو و گاهاً بي تجربگي پزشكان اعزامي به روستاها انگار تمامی ندارد. هنوز از مرگ مادر باردار انديكايي در اولين زايمان خود در درمان بستر چگارمون شهرستان انديكا چند صباحي نگذشته است كه آروين سه ساله بر اثر عقرب گزيدگي جان خود را از دست داد و نه تنها يك خانواده بلكه يك شهر را در ماتم فرو برد.

شنبه شب 29 مرداد برای خانواده ورناصري كه از شهرستان اهواز براي بازديد از بستگان خود به روستاي دوراب آمده بودند رنگ خزان به خود گرفت و پسر سه ساله اشان جلو چشمان پدر و مادري كه ناباورانه شاهد پرپر شدن فرزندشان بودند آخرين نفس هاي خود را به آسمان هديه داد…

حسين ورناصري پدر آروين در گفتگو با خبرنگار ما در ارتباط با شب حادثه مي گويد: حدوداً 10.10 دقيقه با صداي جيغ فرزندم به سمت او رفتيم كه متوجه شديم دچار عقرب زدگي شده است. بلافاصله او را سوار ماشين كردم و 7 دقيقه بعد يعني حدودا ساعت 10 /17 دقيقه به درمانگاه چگارمون رسيدم. (در حالي كه دكتر ساعت ورود به درمانگاه را ده و سي دقيقه اعلام مي كند). به دكتر وقت گفتم فرزندم را عقرب زده است او آمد نگاهي به فرزندم كرد و رفت اما هيچ اقدامي براي او انجام نداد. مجدداً به او مراجعه كردم و گفتم بچه ام حالش خيلي بد است كه او پاسخ داد وظيفه من ويزيت كردن است پرستار بايد بيايد ادامه كار را انجام بدهد و اين درحالي بود كه پرستار در حال گرفتن نوار قلب از بيمار ديگري بود …

دقايقي بعد آروين دچار حالت نهوع و استفراغ شد به پزشك مراجعه كه او گفت احتمالا به خاطر پرخوري بوده است!

وي ادامه داد: با راهنمايي يك نفر به سراغ يكي از پرسنل فوريت ها رفتم. حدوداً ساعت 10 /37دقيقه بود كه او بالاي سر فرزندم آمد و يك آمپول تزريق كرد. اما براي پادزهر گفتند بايد تست گرفته شود. با وخامت حال كودكم حدودا ساعت 10/57 دقيقه بود كه فرزند بنده به درمانگاه جعفر آباد اعزام گرديد.

سيد خيرالله ساداتي تكنسين اورژانس جعفرآباد در گفتگو با خبرنگار ما در ارتباط با اين حادثه گفت: زماني كه كودك را تحويل گرفتيم حال وي بسيار وخيم بود و سرمي كه حاوي پادزهر بود در آمبولانس به او تزريق شد. وي ادامه داد: براي تنفس بهتر نيز عمليات لوله گزاري انجام شد. بعد از باز كردن راه هوايي و انجام اينتوباسيون، بيمار به بيمارستان شفا مسجدسليمان تحويل داده شد. لازم به ذكر است در حين انتقال بيمار دچار ايست قلبي شد كه عمليات cpr كودك در درون آمبولانس به صورت موفقيت آميز انجام شد.

دكتر صالح ابراهيمي رييس بيمارستان شفا مسجدسليمان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار كرد: آروين ورناصري با وضعيت بسيار حاد (سيانوزه) به بيمارستان شفا مسجدسليمان رسيد. دكتر رجبي به عنوان پزشك كشيك اقدامات مناسب را انجام و سريعا بيمار را به بيمارستان 22 بهمن اعزام نمود كه متاسفانه قبل از رسيدن به بيمارستان كودك فوت مي كند…

حسيني رييس شبكه بهداشت و درمان انديكا در گفتگو با خبرنگار ما در اين ارتباط مي گويد: طبق گزارشاتي كه به بنده داده اند ساعت ورود بيمار 22/19 دقيقه بوده است. ساعت 22/30 دقيقه تزريق زير جلدي انجام و 20 دقيقه بعد پس از نتيجه تست پادزهر از طريق سرم در درمانگاه تزريق شده است. وي در ارتباط با صحبت هاي پدر آروين ورناصري در رابطه با اين كه حدود 20 دقيقه هيچ اقدامي براي كودك انجام نشده است گفت: همزمان با كودك يك بيمار قلبي و يك بيمار تصادفي نيز در درمانگاه بود كه پرستار در حال انجام اقدامات بر روي آن ها بود اما مي بايست منتظر نتيجه تست كه حدود 20 دقيقه به طول مي انجامد بايستند تا بتوانند اقدامات بعدي را انجام بدهند  و پس از اين زمان پادزهر در سرم به كودك تزريق شد.

وي در ارتباط با اين كه پزشك علت تهوع كودك را پرخوري اعلام كرد نيز گفت: در صحبتي كه با پزشك معالج داشتم گفت: از آنجا كه پدر كودك بسيار مضطرب بود به خاطر اين كه ايشان را آرام كنم گفتم شايد بخاطر غذايي كه خورده است باشد… حسيني ادامه داد: اين كه بر خلاف وظيفه پزشك به همراه كودك به مسجدسليمان اعزام مي شود نشان تعهد و حس مسئوليت پذيري اين پزشك دارد…

منوچهر ورناصري فرماندار انديكا در گفتگو با خبرنگار ما ضمن تسليت به خانواده كودك فوت شده گفت: در انديكا كمبود پادزهر وجود ندارد و در تمامي 7 مركز درماني پادزهر موجود است. وي ادامه داد: در سال نودوپنج 1804 مورد عقرب زدگي و در سال نودوشش 824 مورد داشتيم كه بحمدالله هيچ مشكلي به وجود نيامد.

پایگاه اطلاع رسانی راستا نیوز بدون آن كه قصد قضاوت در ارتباط با اتفاق پيش آمده را داشته باشد از مسئولين درخواست مي كند با جديت پيگير اتفاقات پيش آمده در شهرستان انديكا باشند. کمبود تجهیزات پزشکی، كمبود پزشک و پرستار، عدم آموزش هاي كافي و… مي تواند از عوامل به وجود آمدن چنين حوادثي باشد. وزیر بهداشت و درمان، مدير داشگاه علوم پزشكي و… توضیح بدهند تا كي بايد شاهد مرگ عزيزان مان به خاطر بي توجهي به مناطق كم تر توسعه يافته باشيم.

آیا زمان آن نرسیده که وزارت بهداشت اقدامات جدی خود را براي توسعه بهداشت و درمان در شهرستان هايي چون انديكا، مسجدسليمان، لالي و روستاهاي اطراف برای مقابله با مرگ هايي كه قطعاً با آموزش و توسعه خدمات مي توان جلو آن را گرفت انجام دهد؟!

  • هر چند داستان مرگ  آروين 3 ساله بسيار دردناک و غم انگیز است اما توسعه خدمات پزشکی، حذف واقعی محرومیت و احساس مسئولیت برخی از مسئولان آرزویی است که شاید با مرگ اين كودكان کرمان زنده شود.. / گزارش: سعيد مرادي- سحر طاهري

منبع: باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان

لینک کوتاه : https://rastakhouzestan.ir/?p=7477

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 2
  1. پرستارها و پزشکان بیمارستان 22 بهمن کارشان رت به درستی یا بلد نیستند یا انجام نمی دهند ، چه برسد به روستاها و مناطق محروم تر اطراف. در روستاها رفتار پزشکان و پرستاران نسبت به مردم ، مثل رفتار ارباب و رعیت است. وافعا جای تأسف بی اندازه دارد.

  2. امیدوارم.خدا ب این خوانواده صبر بده مخصوصا مادر آروین . وامیدوارم ی فکر اساسی برای این پزشکان بی مسئولیت بکنن ک اینقدر جون ادم ها براشون بی ارزش .ی لحظه فکر میکردی این بچه ;بچه خودته . بعد منتظر این میشدی ک پرستار بیاد و ب داد این کودک برسه . ب نظر من اینجا دکتر مقصر بوده و باید ب این خانواده جوابگو باشه .

    جواب آرزوهای این مادر رو کی میده ک همه دلخوشیشو ازش گرفتی .

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.