راستا نیوز – دکتر علی عبادنسب یکی از مدافعان حقوق مدنی و دلسوزان خوزستانی در خصوص لزوم رفع بی عدالتی در نحوه محاسبه قبوض آب ،برق و گاز اظهار داشت: مسلما خانواده های پر جمعیت نیاز بیشتری به آب، برق و گاز دارند و نباید تعرفه های قبوض خدماتی خانواده هایی که بیش از دو فرزند دارند همانند خانواده های کم جمعیت محاسبه شود و این خانواده ها هم باید بتوانند همانند خانواده هایی که از کد چند خانوار استفاده می کنند از معافیت جرائم تصاعدی بهای آب،برق و گاز بهرمند گردند و نمایندگان محترم مجلس باید لغو جرائم تصاعدی قبوض را برای خانواده های پر جمعیت لحاظ نمایند تا این بی عدالتی برطرف گردد.
دکتر عبادنسب افزود بدون شک یک خانواده شش، هفت نفری نیاز بیشتری به آب برای شرب ،استحمام و شستشو و همچنین نیاز بیشتری به برق برای وسایل سرمایشی گرمایشی و روشنایی و دیگر وسایل برقی مورد نیاز دارد ،آیا این عدالت است که سقف مصرف آب، برق و گاز یک خانواده شش هفت نفری یا بیشتر، به اندازه یک خانواده سه یا چهار نفری در نظر گرفته شود ؟!
آیا این عدالت است که برای این خانواده پر جمعیت،- که معمولا خود به دلیل مشکلات اقتصادی از بسیاری از تسهیلات زندگی و رفاهیات محروم است و نیاز به حمایت دولت دارد – جریمه های سنگین تصاعدی مصرف آب ،برق و گاز در نظر کرفته شود ؟!
در بسیاری از مواقع قبوض آب و برق چندصد هزار تومانی برای این خانواده های کم درآمد صادر می شود و آنها از پرداخت آن ناتوان بوده و از نظر مالی و روحی و روانی دچار مشکل می شوند. ،مسؤولین اداره های آب و برق هم علارغم دلسوزی، نمی توانند کار خاصی برای آنها انجام دهند چون صدور قبوض و محاسبه آن به صورت الکترونیکی انجام می گیرد.
و قطع کردن اشتراک آب و برق مشترکین و درگیری های لفظی و گاهی فیزیکی مردم با مأموران قطع آب و برق هم مشکلاتی را برای ادارات آب و برق و گاز ایجاد کرده و نارضایتی مردم محروم و نیازمند را در پی دارد.
لذا انتظار می رود که نمایندگان محترم مجلس علاوه بر کد چند خانوار کد دیگری را نیز به عنوان کد خانواده های پرجمعیت، در مصوبات خود در نظر بگیرند تا این بی عدالتی برطرف شود.
دکتر عبادنسب در پایان افزود : برای مشخص شدن بهتر این بی عدالتی مثالی می آورم؛
فرض کنید در یک خانه دو خانواده دونفری زندگی می کنند که جمعیت کل آن خانواده چهار نفر است و در خانه ای دیگر یک خانواده هفت نفری یعنی یک زوج با پنج فرزند زندگی می کنند که یک نان آوردهم دارند،مسلما این خانواده بر حسب تعداد بیشتر اعضا،به آب و برق بیشتری نیاز دارند ،اما متاسفانه بر اساس قانون فعلی ،جریمه های تصاعدی قبوض آب و برق شامل خانواده دوم می شود و این خانواده باید با میزان مصرف مشابه با خانه اول ،چند برابر بیشتر بهای قبوض مصرفی خود را پرداخت کند مثلا خانه اول باید حد اکثر صد هزار تومان بهای آب و برق پرداخت کند اما خانواده دوم باید ۶۰۰ هزار تومان یا حتی بیشتر بهای مصرف یکسان با خانواده اول را پرداخت کند !
کجای این قانون عدالت است ؟!
خانه اول چهار نفر جمعیت و دو نان آور داشت و خانه دوم هفت نفر جمعیت و یک نان آور دارد ،اعضای خانه اول در مصرف آب و برق اسراف کرده اما اعضای خانه دوم بر اساس نیاز و بهینه مصرف کرده اند اما جریمه شامل خانه دوم شده و خانه اول معاف از پرداخت جریمه تصاعدی شده اند !
لذا جا دارد که این قانون جرائم تصاعدی مصرف آب و برق و گاز بازنگری و اصلاح شده و کد بخشودگی خانواده های پرجمعیت هم به آن افزوده گردد و این مهم به عهده نمایندگان مجلس و دولت است .