راستا خوزستان- شوراهاي شهر در ايران بر اساس قانون «تشكيلات» مصوبه مجلس در خرداد 75 تشكيل شدند. تشکیل این شوراها دلایل متعددی داشت؛ بر اساس اصل يكصدم قانون اساسي برای پیشبرد سریع برنامههای مختلف شهر باید با توجه به مقتضیات محلی از ظرفیت مشارکت مردمی استفاده شود؛ بر همین اساس شوراهای اسلامی مختلف: ده، بخش، شهر، شهرستان یا استان شهر تشکیل شد که اعضای آن را مردم انتخاب میکنند.
مهمترین وظیفه شوراهای شهر انتخاب شهردار است. طبق قانون تشکیلات، وظایف شوراهای شهر؛ شورای اسلامی شهر موظف است بلافاصله پس از رسمیت یافتن نسبت به انتخاب شهردار واجد شرایط اقدام کند؛
با روی کار آمدن شورای ششم در مرداد ماه سال 1400و انتخاب چهار شهردار و چهار سرپرست 7 عضو شورای شهر نشان داده اند که با گذشت بیش از 9 ماه که از عمر شورای شهر شهرستان مسجدسلیمان گذشته است این شورا قدرت و صلاحیت انتخاب شهردار واجدالشرایط را برای این شهر ندارند.
وجود یک شهردار مقتدر این امکان را به مردم میدهد تا بر روند مدیریت شهری تاثیر بگذارند و نبود شهردار در شهرداری مشکلات متعدد شهر را افزایش داده و این معضل صدای مردم این شهر را درآورده و متاسفانه شورا هم پاسخگوی این مشکلات نیست.
رها شدن پروژه های عمرانی ، عدم اسفالت مناسب شهری ،رها شدن زباله در محلات، فقدان سطل های زباله در سطح شهر ،ازدیاد سگ های ولگرد، عدم حضور بعضی کارکنان شهرداری در محل کار و…. که مستلزم وجود شهردار در شهرداری این شهرستان است از مشکلات عمده به شمار می آید.
طبق روال هر دوره درخواست شهروندان از شوراها بیانگر این است که شوراها نقش اساسی در پارلمان محلی دارند و شهروندان برای مطرح کردن مسائل مختلف از جمله مشکلات فرهنگی، ورزشی، آموزش و پرورش و… به شوراها مراجعه می کنند که این عوامل نشان می دهد نگاه شهروندان نسبت به شوراها فراتر از شهرداری است. ولی این هفت عضو وقتی در انتخاب یک شهردار مجرب ناتوان مانده اند مردم یک شهر را از خود نا امید کرده اند.
جمعی از نخبگان ، اصحاب رسانه، اهل قلم ،فعالین سیاسی اجتماعی و مردم از استاندار خوزستان برای ابطال شورا و انتخاب شهردار مقتدر درخواست کمک و نگاه ویژه به این شهرستان را دارند که امیدواریم با ورود نماینده شهرستان، امام جمعه و فرماندار این درخواست مردمی از طرف استانداری مورد قبول واقع شود و این شهرستان بعد از چندین سال شهرداری قوی را به خود ببیند.