تاریخ : پنجشنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳ Thursday, 19 September , 2024
5

پاسخ دکتر یوسف داودی به برخی شبهات در مورد پتروشیمی و پتروپالایش بختیاری

  • کد خبر : 10148
  • ۰۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۳
پاسخ دکتر یوسف داودی به برخی شبهات در مورد پتروشیمی و پتروپالایش بختیاری

به گزارش راستا خوزستان به نقل از پایگاه خبری رویش زاگرس اتفاقات اخیر در مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان و مشکلات پیش آمده جهت راه اندازی پتروپالایش بختیاری به عنوان یکی از مطالبات عمومی مردم، همچنین دغدغه های پیش آمده مبنی بر لغو احداث این پروژه عظیم که اعتراضات شدید مردمی را نیز به همراه داشته است […]

به گزارش راستا خوزستان به نقل از پایگاه خبری رویش زاگرس اتفاقات اخیر در مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان و مشکلات پیش آمده جهت راه اندازی پتروپالایش بختیاری به عنوان یکی از مطالبات عمومی مردم، همچنین دغدغه های پیش آمده مبنی بر لغو احداث این پروژه عظیم که اعتراضات شدید مردمی را نیز به همراه داشته است تیم پایگاه خبری رویش زاگرس را بر آن داشت جهت شفاف سازی گفتگویی اختصاصی با دکتر یوسف داودی عضو هیئت مدیره و یکی از سهامداران پتروشیمی مسجدسلیمان انجام که می خوانید:

این روزها بحث پتروپالایش بختیاری در سطح بسیار گسترده ای در جامعه مطرح است مایلیم اصل را از زبان شما بشنویم، آیا قرار است به منطقه دیگری برود؟ یا اصلا به فراموشی سپرده شود؟

در مورد بحث پتروپالایش که در سطح گسترده ای مردم شریف استان خوزستان دارند عکس العمل نشان میدهند و جویای این وضعیت هستند برمیگردد به مزایده ای که چندی قبل درباره فروش گازهای فلر یا مشعل برگزار شد. این گازها گازهایی است که به پروژه عظیم پتروپالایش بختیاری اختصاص پیدا کرده بود. وقتی قرار است این گازها به مزایده گذاشته و به طرح های دیگری فروخته شود که حالا یا قرار است در مسجدسلیمان یا جاهای دیگری این پروژه ها اجرا شود به طور طبیعی بحث خوراک پتروپالایش به خطر خواهد افتاد و این طرح عظیمی که میتواند سالانه بیش از یک میلیون دلار درآمد ارزی برای کشور داشته باشد را ما بیاییم برای کارهای بسیار کوچک و ناچیز آن را به خطر بیندازیم و یک حجم عظیمی از گاز باقی میماند که نه میشود پروژه پتروپالایش را راه انداخت و نه می شود استفاده دیگری از آن صورت بگیرد. در رسانه ها نتیجه این مزایده اعلام شد و فعالین رسانه ای و اجتماعی منطقه واکنش نشان دادند و بنده هم که متوجه شدم توییت زدم و از سر دلسوزی به مسئولین گفتم که این اتفاق نامیمون و به ضرر کشور است و باعث خواهد شد این پروژه ملی ناقص و از بین برود.

اصلا این طرح و این پروژه عظیم از چه زمانی به ذهن شما خطور کرد و چه مراحلی طی شد تا به اینجا رسید؟

درباره مراحل شکل گیری پروژه پتروپالایش که از ۵ الی ۶ سال پیش که بنده داشتم پروژه مسجدسلیمان را راه اندازی می کردم گفتم ما نباید محدود به همین یک پروژه شویم بلکه با توجه به پتانسیل های فراوانی که در منطقه مانند نیروی انسانی ماهر و علاقه مند به کار، آب، گاز، زمین و همه امکانات که در منطقه وجود دارد چرا باید ما ملت فقیر داشته باشیم تا می توانیم باید طرح هایی را که قابلیت اجرا دارند در منطقه اجرا کنیم که هم ارزآوری را در مملکت پیاده کنیم، هم بیکاری و فقر را ریشه کن و هم چهره غم زده منطقه را تبدیل به یک چهره شاداب کنیم چیزی که مقام معظم رهبری مدام از دولت ها مطالبه می کنند البته دولت و مجلس برنامه دارند اما امثال ما باید به میدان بیایم و این کار را انجام بدهیم. این کار را ما برای اجرای طرح انجام دادیم و مسئولین را قانع کردیم که منطقه گاز دارد و این پروژه می تواند در اینجا اجرا شود و مجوزهای لازم را از وزارت نفت، شرکت ملی نفت و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گرفتیم و تمام این دوستان بر گفته های ما صحه گذاشتند و تایید کردند و اسناد آن نیز موجود است و این کار شروع به اجرا شد و در آن زمان متاسفانه مسئولین صندوق بازنشستگی کشوری که سهامدار عمده پتروشیمی مسجدسلیمان بودند دستور توقف پروژه را دادند و حتی من تلاش کردم کار را ادامه بدهم اما مرا تهدید به اقدام قضایی کردند که نباید کار را بیشتر از این پیش ببری. البته در آن زمان بنده به مسئولین استان و نماینده محترم مردم مسجدسلیمان اطلاع دادم که این پروژه در حال توقف است لطفا اجازه ندهید این اتفاق بیفتد.

آیا واقعا این پروژه از نظر اقتصادی توجیه دارد؟ اگر چنین است چرا صندوق بازنشستگی تمایلی برای اجرا ندارد؟

در مورد اقتصادی بودن پروژه به قدری پروژه پتروپالایش توجیه اقتصادی دارد که هم اکنون جزء بالاترین الویت پروژه های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، وزارت نفت و وزارت صمت پروژه پتروپالایش هاست. این پروژه ها به سرعت برگشت سرمایه را دارد و می تواند ارزآوری فراوانی برای کشور داشته باشد و شمال استان خوزستان با اجرای این پروژه می تواند به کلی دگرگون شود و در توجیه این پروژه هیچ احدی نمی تواند تردیدی داشته باشد حتی همه آن هایی که مخالف ما بودند و سعی در کوبیدن ما داشتند هم درباره توجیه این پروژه عظیم تردید نداشتند.

نکته بعدی که درباره عدم تمایل صندوق بازنشستگی برای اجرای پروژه پتروپالایش وجود دارد را باید از خود آن ها پرسید البته آنچه که برخی مسئولین صندوق گفتند این است که محدودیت منابع دارند و سیاست هایی که صندوق بازنشستگی دارد شاید بر این نباشد که در این پروژه های عظیم شرکت کنند اما جلسه ای که ما با نماینده مسجدسلیمان و وزیر وقت آقای عبدالملکی داشتیم هر بار با صراحت گفتیم که الان صندوق بازنشستگی بیشترین سهام پتروپالایش را دارد یا بیاید پروژه را شروع و به سرانجام برساند یا اگر به هر دلیلی نمی خواهند این کار را انجام بدهند کنار بروند تا دیگران این کار را انجام دهند، بنده به شفافیت عرض کردم من هم قادرم این کار را اجرایی کنم و هم آمادگی دارم که من هم نباشم و شما گروهی را معرفی که این کار را انجام بدهند و ما هم در حد توانمان بدون هیچ چشم داشتی کمکشان خواهیم کرد تا این کار به سرانجام برسد و این طرح اجرا شود چون منطقه به چنین طرح بزرگی احتیاج دارد اما صندوق بازنشستگی به هر دلیل تمایلی نشان نداد به خصوص مدیریت فعلی که حتی وقتی آقای عبدالملکی به مدیرعامل صندوق در نامه ای که آقای ورناصری نماینده مردم مسجدسلیمان به ایشان داده بودند دستور دادند ظرف یکی دو هفته یا این پروژه را انجام بدهید یا این که پروژه را معطل نگذارید و واگذار کنید تا اگر دیگران مایلند این پروژه را اجرا کنند.

در فضای مجازی مجددا لیستی از اتهامات را نثار شما کرده اند و اکنش شما به این اتهامات چیست؟

در خصوص این که رسانه هایی مجددا اتهاماتی رو متوجه بنده کردند متوجه شدم دقیقا همان مطالبی است که مشاور محترم وزیر کار قبلی علیه بنده در فضای مجازی منتشر کردند و آقای وزیر هم این مطالب را توییت کردند و در فضای مجازی منتشر کردند که بنده هم بلافاصله علیه این دو بزرگوار در دادسرای کارکنان دولت شکایت کردم و همچنان هم پیگیر هستم و هر دوی این بزرگوار را مفتری می دانم زیرا مملکت قانون و قوه قضائیه دارد، حساب و کتاب دارد این طور نیست که ما فکر کنیم در فضای مجازی هر چیزی را که توانستیم بگوییم و برویم دنبال کارمان کسی هم با ما کاری ندارد و به راحتی آبروی دیگران را ببریم و پیش خود بگوییم با ما کاری نخواهند داشت. نخیر! این افراد باید بیایند و پاسخ بدهند. یک کارآفرینی که آمده در محروم ترین نقاط کشور که ۴۴ درصد نرخ بیکاریش بوده، در یکی از مناطقی که امیدی وجود نداشته، کسی باور نمی کرده اتفاقی بیفتد همچین شاهکاری را به خرج بدهد بعد به دلیل این که ما دوست داریم رفیقمان یا دوستمان در راس این مجموعه قرار بگیرد بیاییم طرف را در فضای مجازی، رسانه های عمومی ، صدا و سیما بی آبرو کنیم و بعد هم مراجع قانونی بگویند چون ایشان وزیر یا مشاور وزیر هستند ما با او کاری نداریم. خیر! نظام قانون دارد، ما به مراجع قضایی و به تمامی سلسله مراتب نظام اعتقاد داریم، اگر فردی که مظلوم واقع شده حتی در پایین ترین رده اجتماعی هم باشد اگر علیه کسی که جایگاه بالایی هم دارد شکایت کند من معتقدم سیستم قضایی رسیدگی خواهد کرد مگر این که طرف نتواند مظلومیت خودش را اثبات کند، اگر برای قاضی ثابت شود طرف مظلوم واقع شده حتما تظلم خواهی و برخورد خواهند کرد. بنابراین این اتهامات تازگی ندارد این ها همان مطالبی است که قبلا هم مطرح کردند و عناصر  انتشار این اتهامات را تا حدودی می شناسیم، بنده قطعا پیگیری قضایی خواهم کرد گرچه برایم اهمیت ندارد متاسفانه همیشه قهرمان کشی هست، در واقع افراد خدوم را ملکوک و بی آبرو کردند تا از میدان به در کنند و این عمل یک فرهنگ غیر اسلامی و غیر اخلاقی است که متاسفانه گاهاً در جامعه ما هم دیده می شود اما باید صبور باشیم اگر برای خدا و اهداف نظام و مردم مملکتمان کار می کنیم و ا برای مردم میسوزد نباید از کوره در برویم، مقاوم بایستیم و تلاش کنیم که انشاالله کشورمان را آباد کنیم.

در همین جا بنده اعلام می کنم آدمی نیستم که از این اتهامات و حرفای بی اساس میدان را خالی کنم و تا روزی که نفس میکشم هر تلاشی که بتوانم برای کشورم انجام خواهم داد و این تلاش را ادامه راه شهدا می دانم.

لینک کوتاه : https://rastakhouzestan.ir/?p=10148

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.