تاریخ : جمعه, ۲۳ شهریور , ۱۴۰۳ Friday, 13 September , 2024
1

جلسه شورای توسعه و صیانت از میراث فرهنگی شهرستان مسجدسلیمان برگزار شد

  • کد خبر : 11955
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۳
جلسه شورای توسعه و صیانت از میراث فرهنگی شهرستان مسجدسلیمان برگزار شد

راستا خوزستان _ با حضور محمد خسروی شهردار، ایوب سلطانی رئیس اداره میراث فرهنگی، علی قنبری رئیس و فرشید داودی نایب رئیس شورای شهر مسجدسلیمان همچنین مسئولین دفتر دکتر رضا جباری، جلسه شورای توسعه و صیانت از میراث فرهنگی شهرستان مسجدسلیمان برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری راستا خوزستان رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری […]

راستا خوزستان _ با حضور محمد خسروی شهردار، ایوب سلطانی رئیس اداره میراث فرهنگی، علی قنبری رئیس و فرشید داودی نایب رئیس شورای شهر مسجدسلیمان همچنین مسئولین دفتر دکتر رضا جباری، جلسه شورای توسعه و صیانت از میراث فرهنگی شهرستان مسجدسلیمان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری راستا خوزستان رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان مسجدسلیمان گفت: اعتقاد ما این است که نگاه تعاملی باید جایگزین نگاه تقابلی شود چرا که با تعامل می توان ضمن حفظ مواریث فرهنگی به توسعه فرهنگی شهر نیز کمک کرد.
وی ادامه داد: هر جا اثر تاریخی و میراث فرهنگی آسیب ببیند و تخریب شود، همه هجمه ها به سمت این سازمان است و ما به عنوان مسئول و متولی میراث فرهنگی وظیفه حفظ، احیا و مرمت این آثار را داریم انتظار داریم همه در حفظ و احیا به ما کمک کنند زیرا اگر شناسنامه ملتی از بین رود فاقد هویت می شود.
سلطانی همچنین بر توجه به ضوابط میراث فرهنگی در اخذ سند و اخذ مجوز ساخت و ساز و پروژه های عمرانی توسط ادارات تاکید کرد و گفت: ساخت و ساز در محدوده بناهای تاریخی و بافت‌های فرهنگی – تاریخی فقط با تأیید میراث فرهنگی مجاز است و هرگونه اقدام از جمله صدور مجوز ساخت به لحاظ قانونی ممنوع بوده و جرم تلقی می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از شهردار و اعضای شورای شهر گفت: از آنجا که مهندس خسروی و اعضای محترم شورای شهر از فرزندان مسجدسلیمان هستند بخوبی دغدغه های ما را درک می کنند و تاکنون تعامل خوبی با اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان داشته و از پیشنهادات این اداره نیز استقبال کرده اند که امیدواریم این تعامل همچنان ادامه داشته باشد.
محمد خسروی شهردار مسجدسلیمان نیز در این نشست بر تقویت همکاری‌های مشترک تاکید و آمادگی شهرداری برای همکاری با میراث‌فرهنگی را اعلام کرد.
وی هویت هر جامعه ای را میراث فرهنگی آن جامعه دانست که نه تنها گذشته بلکه معاصر را هم پوشش می دهد.
شهردار مسجدسلیمان جذب سرمایه گذار را یک مبحث مهم دانست و گفت: باید در این مورد تعامل سازنده ای باشد تا بتوانیم به بافت تاریخی شهر کمک کنیم.
وی نگاه انتفاعی را نگاهی منفی دانست و گفت: لزوما باید تعامل را حفظ نموده تا شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.
علی قنبری رئیس شورای شهر مسجدسلیمان نیز با بیان این که بیش از ۷٠٠ میلیارد تومان عوارض آلایندگی به شهرستان اختصاص داده شد اما ریالی برای کارهای فرهنگی در نظر گرفته نشده است. وی ادامه داد: متاسفانه بعضی شهرها بدلیل کم کاری ما در امور فرهنگی بسیاری از اولین ها را به نام خود ثبت یا در حال انجام آن هستند. وی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد از بودجه آلایندگی مبلغی جهت اقدامات فرهنگی و احیا مواریث فرهنگی در نظر گرفته شود چرا که این وظیفه ذاتی شهرداری ست در کنار میراث فرهنگی باشد،میراثی که تبدیل به فرهنگ نشد و این ضعف متولیان شهرستان از گذشته تا کنون است.
وی ادامه داد: قطعا شهردار و اعضای شورای شهر در کنار میراث فرهنگی خواهند بود و آمادگی کامل خود را جهت هر نوع همکاری با این اداره ارزشمند اعلام می نماییم.
فرشید داودی نایب رئیس شورای شهر مسجدسلیمان نیز گفت:
شورای شهر سعی دارد در کمال آرامش و به دور از حواشی به مشکلات مردم رسیدگی کند و بی شک از عوارض جدید آلایندگی مبلغ قابل توجهی را به پروژه های فرهنگی اختصاص خواهیم داد.
وی مقوله فرهنگ و میراث فرهنگی را بسیار مهم دانست و گفت: قطعا شهرداری در کنار میراث فرهنگی ست و آمادگی داریم پروژه ها و برنامه های مد نظر میراث را بررسی و تا پایان پیگیری نماییم.
علیار حسینی مسئول دفتر نماینده مسجدسلیمان نیز در سخنانی اظهار کرد: تعصب حفط و احیا میراث فرهنگی باید همگانی شود. وی ادامه داد: از فضای همدلی به وجود آمده میان این دو ارگان باید نهایت استفاده انجام شود و امیدوارم با تشکیل یک کارگروه تخصصی هر چه سریع تر شاهد اجرایی شدن مصوبات باشیم.
وی تهیه دایره المعارف صنایع دستی، ثبت حداقل ۲٠ اثر ملی ، تهیه فیلم مستند کوچ بختیاری از مبدا تا مقصد با همه ابعاد آن و با نگاه میراث فرهنگی، پیگیری احداث اردوگاه آموزشی تفریحی در اندیکا، پیگیری حفاظت منطقه کلگه زرین و قبرستان خارجی ها و ارامنه ، ثبت میراث شفاهی معنوی را از جمله موارد قابل پیگیری دانست و ابراز امیدواری کرد با تداوم این نشست ها هر چه سریع تر باید عملیاتی شوند.

به گزارش پایگاه خبری راستاخوزستان به نقل از رویش زاگرس در پایان این جلسه مصوب گردید: کارگروه تخصصی در خصوص بررسی و رفع مشکلات حوزه میراث فرهنگی در تعامل با شهرداری و ادارات مرتبط تشکیل شود، مقرر گردید شهرداری مسجدسلیمان با توجه به تعدد محوطه های باستانی و تاریخی در بافت شهر قبل از اقدام به مطالعات اجرای پروژه های شهری نسبت به اخذ استعلامات لازم از میراث فرهنگی و گردشگری اقدام نماید.
مقرر گردید شهرداری مسجدسلیمان در خصوص عمل به مصوبات تفاهم نامه دی ۱۴٠٠ در خصوص رفع موانع جاده فرودگاه اقدام نماید.
همچنین مصوب شد جلسات مرتبط در خصوص مصوبات فوق و رفع مشکلات حوزه میراث فرهنگی و شهرداری با نهادهای مرتبط بصورت ماهانه برگزار گردد.

لینک کوتاه : https://rastakhouzestan.ir/?p=11955

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.