تاریخ : جمعه, ۳ مرداد , ۱۴۰۴ Friday, 25 July , 2025
4
با کم لطفی وزیر نفت، استاندار خوزستان و مدیر عامل مناطق نفتخیز جنوب

آیین بزرگداشت یکصدوهفدهمین سالگرد اکتشاف نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان برگزار شد+تصاویر

  • کد خبر : 13536
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۱
آیین بزرگداشت یکصدوهفدهمین سالگرد اکتشاف نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان برگزار شد+تصاویر

راستا خوزستان _ همزمان با ۱۱۷مین سالگرد اکتشاف نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان، مراسمی در قلب اولین میدان نفتی ایران برگزار شد. این رویداد در حالی میزبان مسئولان و چهره های صنعت نفت بود که غیبت وزیر نفت، استاندار خوزستان و مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب، انتقادات را درباره کمرنگ شدن توجه به زادگاه انرژی ایران تشدید […]

راستا خوزستان _ همزمان با ۱۱۷مین سالگرد اکتشاف نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان، مراسمی در قلب اولین میدان نفتی ایران برگزار شد. این رویداد در حالی میزبان مسئولان و چهره های صنعت نفت بود که غیبت وزیر نفت، استاندار خوزستان و مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب، انتقادات را درباره کمرنگ شدن توجه به زادگاه انرژی ایران تشدید کرد.

مهران حسنوند، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان، با مرور تاریخچه صنعت نفت، بر انقلاب فناورانه پس از انقلاب تاکید کرد:

وی گفت: پیش از انقلاب، حتی پیچ و مهره های تأسیسات نفتی از انگلیس وارد می شد و مدیران خارجی اجازه استفاده از نیروهای فنی ایرانی را نمی دادند. وی با اشاره به بی اثر بودن تحریم ها افزود: نفت، سلاح دشمن نیست. دانش فنی در دستان جوانان این مرزوبوم است و همین، رمز عبور از هر فشار خارجی بوده است.

حسنوند با یادآوری نقش بی بدیل مسجدسلیمان در اقتصاد ملی هشدار داد:

این شهر، مادر صنعت نفت ایران است. حق مسلم مردم این منطقه، اجرای پروژه های عام المنفعه ای است که نه تنها زندگی شهروندان را بهبود بخشد، بلکه زیرساخت های لازم برای افزایش بهره وری میادین نفتی را فراهم کند.

پیمان جهانگیری، فرماندار مسجدسلیمان، نیز گفت: متأسفانه مسجدسلیمان با محرومیت های زیرساختی دست و پنجه نرم می کند. وی، با تبریک سالروز اکتشاف نفت و آزادسازی خرمشهر، اعلام کرد: مسجدسلیمان با چالش های زیرساختی متعددی روبه روست و حل این مشکلات نیازمند همکاری تمامی نهادها و مسئولان است. وی تاکید کرد: امیدوارم ثبت ۵ خرداد در تقویم، تنها یک رویداد نمادین نباشد، بلکه سرآغاز تحولات عملی در این شهرستان شود.

فرخ ناصری، مدیر امور فنی مناطق نفتخیز جنوب، نیز با پیشنهاد برگزاری همایش توسعه نفتی مسجدسلیمان گفت: این همایش باید با حضور اندیشمندان، صاحبنظران، کارآفرینان و جوانان این شهرستان برگزار شود تا راهکارهای ارتقای صنعت نفت و رفع مشکلات محلی بررسی گردد.

با این حال، بسیاری از حضار در گفتگو با خبرنگار ما از عدم حضور وزیر نفت، استاندار خوزستان و مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب در این مراسم انتقاد کردند و آن را نشانه ای از بی توجهی به نقش تاریخی مسجدسلیمان در صنعت نفت کشور دانستند.

در این مراسم، نورانی مدیر تولید مناطق نفتخیز جنوب، و سرهنگ باقری، رئیس بسیج شهید تندگویان، نیز به بیان دیدگاههای خود پرداختند.

مجری گری برنامه بر عهده وصی الله عبدالهی بود و بخش های هنری شامل اجرای موسیقی توسط امید محمودی و دکلمه خوانی محیصا بامشاد، فضای جشن را برای شرکتکنندگان جذاب تر کرد.

مراسم بزرگداشت پنجم خرداد، بار دیگر یادآور این واقعیت بود که مسجدسلیمان تنها یک نام در کتاب های تاریخ نیست؛ قلب تپنده ی انرژی ایران است که می تواند با تحقق وعده ها، به قطب اقتصادی کشور تبدیل شود.

حواشی

برنامهٔ اخیر بزرگداشت سالروز فوران نفت در مسجدسلیمان با انتقاداتی همراه شد که مهم‌ترین آن‌ها غیبت برخی مسئولان کشوری،استانی و شهرستان، استفاده از کلیپی بحث‌برانگیز و اشتباه در طراحی بنرهای مرتبط با نمادهای بختیاری بود.

برگزاری این مراسم با عدم حضور وزیر نفت، استاندار خوزستان، مدیر مناطق نفت خیز جنوب و جمعی از مدیران و مسئولین شهرستان همراه بود که این موضوع اعتراضاتی همراه داشت. علاوه بر این، پخش کلیپی که با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده بود و به نوعی برتری انگلیسی‌ها را نسبت به قوم بختیاری نشان می‌داد، با نارضایتی گسترده‌ای مواجه شد. بسیاری از حضار و کاربران در فضای مجازی این کلیپ را توهین‌آمیز دانستند.

اشتباه در طراحی بنر از دیگر موارد مورد انتقاد این برنامه بود.

طراحی اشتباه تصویر چوقا(پوشش سنتی بختیاری‌ها) در بنر این مراسم مشهود بود که با اعتراض علاقه‌مندان به فرهنگ بختیاری روبه‌رو شد. این اشتباه از سوی برخی به عنوان بی‌توجهی به نمادهای فرهنگی این قوم تعبیر شد.

با توجه به این ایرادات خواستار دقت بیشتر برگزارکنندگان در برنامه‌های آینده هستیم. چنین مراسم بزرگی باید با حساسیت بیشتری نسبت به فرهنگ و تاریخ قوم بختیاری، به ویژه نمادهای مهمی مانند چوقای بختیاری، طراحی و اجرا شود.

لینک کوتاه : https://rastakhouzestan.ir/?p=13536

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.