تاریخ : جمعه, ۴ اسفند , ۱۴۰۲ Friday, 23 February , 2024
1

میزان فلزات سمی در ماهی «شوریده» و «صبور» خوزستان بیش از حد مجاز است

  • کد خبر : 878
  • ۰۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۶:۵۵

برخلاف گفته کسانی که مصرف ماهی جنوب را بی خطر اعلام می کنند، در سال های پیش چندین تحقیق بر روی بافت خوراکی ماهیان آب های جنوب انجام شده که برخی از این تحقیقات وجود بیش از اندازه عناصر سمی را در این ماهی ها نشان می دهد / در این رساله میزان تجمع جیوه […]

برخلاف گفته کسانی که مصرف ماهی جنوب را بی خطر اعلام می کنند، در سال های پیش چندین تحقیق بر روی بافت خوراکی ماهیان آب های جنوب انجام شده که برخی از این تحقیقات وجود بیش از اندازه عناصر سمی را در این ماهی ها نشان می دهد / در این رساله میزان تجمع جیوه در ماهی شوریده که پرمصرف ترین ماهی در بین مردم خوزستان است بررسی شد و پس از انجام آزمایش، این بیش از میزان استاندارد شناخته شد

راستا نیوز: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برخلاف گفته کسانی که مصرف ماهی جنوب را بی خطر اعلام می کنند، در سال های پیش چندین تحقیق بر روی بافت خوراکی ماهیان آب های جنوب انجام شده که برخی از این تحقیقات وجود بیش از اندازه عناصر سمی را در این ماهی ها نشان می دهد.

وی به وجود یک پایان نامه کارشناسی ارشد در دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره وجود جیوه در سه نوع ماهی مرکز صید آبادان اشاره کرد و افزود: در این رساله میزان تجمع جیوه در ماهی شوریده که پرمصرف ترین ماهی در بین مردم خوزستان است بررسی شد و پس از انجام آزمایش، این بیش از میزان استاندارد شناخته شد.

امانی ادامه داد: هم چنین در این آزمایش که با سه نوع استاندارد سنجش شد، میزان جیوه در ماهی صبور کمتر از ماهی شوریده اما باز هم بیش از حد مجاز دیده شد. خوشبختانه میزان جیوه در ماهی حلوا کم تر از حد خطرناک بود.

استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: فلزات سمی سنگین چون سرب، جیوه، کادمیم و نیکل در کف دریاها و اقیانوس ها جمع می شوند و به همین دلیل این عناصر در بدن آبزیانی که در این نواحی از آب زندگی یا تغذیه می کنند بیشتر یافت می شود.

وی عنوان کرد: به دلیل آن که آزمایش بر روی جیوه کاری سخت و خطرناک است، آزمایش های محدودی در رابطه با میزان جیوه در ماهیان وجود دارد.

امانی گفت: در پژوهش دیگری، میزان فلزات سرب، کادمیم و نیکل در ماهی های منطقه خلیج فارس بررسی شده است. برمبنای این پژوهش ها، مشخص شد ماهی صید شده از مناطق ماهشهر و بندرامام از آلودگی بالایی برخوردار است.

این متخصص علوم تغذیه یادآوری کرد: متاسفانه با وجود آلودگی که در ماهی شوریده دیده شده در میان ماهی های خوزستان بسیار پرطرفدار است به طوری که حتی افرادی که به ماهی علاقه زیادی ندارند از این ماهی استقبال می کنند.

وی افزود: شاید برخی از متخصصین تغذیه از بیم آن که سرانه مصرف ماهی کاهش یابد هشدارهای لازم را در مورد آلودگی ماهی ها به مردم نمی دهند در حالی که با آگاهی می توان ماهی بهتر را انتخاب نمود.

امانی عنوان کرد: به باور من بهتر است به جای ترس از ماهی، به فکر وضعیت آلودگی آب باشیم و مشکل را حل کنیم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم ماهشهر به دلیل آلودگی از مصرف ماهی ماهشهر اجتناب می کنند و ماهی خود را از هندیجان تهیه می کنند و مسبب این آلودگی، صنایع پتروشیمی ماهشهر است.

وی یادآور شد: فلزات سنگین ناشی از آلایندگی صنایع، از طریق تغذیه و آب آشامیدنی وارد بدن افراد می شود اما در خوزستان مهم ترین راه تجمع آن در بدن فرد، مصرف ماهی است.

منبع: خوزنیوز

لینک کوتاه : https://rastakhouzestan.ir/?p=878

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.