تاریخ : دوشنبه, ۳۰ مهر , ۱۴۰۳ Monday, 21 October , 2024
2

هشداری برای ستاد بحران شهرستان مسجدسلیمان

  • کد خبر : 3034
  • ۰۵ آذر ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۳

راستا نیوز/ محمدرضا مکوندی : زلزله شدید شب گذشته مسجدسلیمان در مقیاس ۵/۳ ریشتر با یک نکته عجیب و در عین حال جالب همراه بود. این زلزله در سالگرد زلزله ویرانگر بم که جان۵۲۰۰۰ نفر از هموطنان بمی را گرفت روی داد و جالب تر اینکه در همین تاریخ مسجدسلیمان سابقه بروز زلزله آنهم در […]

راستا نیوز/ محمدرضا مکوندی : زلزله شدید شب گذشته مسجدسلیمان در مقیاس ۵/۳ ریشتر با یک نکته عجیب و در عین حال جالب همراه بود.

این زلزله در سالگرد زلزله ویرانگر بم که جان۵۲۰۰۰ نفر از هموطنان بمی را گرفت روی داد و جالب تر اینکه در همین تاریخ مسجدسلیمان سابقه بروز زلزله آنهم در همین مقیاس را دارد.!

این زلزله یکبار دیگر زنگ خطری جدی بود و میزان توان و آمادگی را برای مقابله با این بلای مخرب هزاران ساله طبیعت به چالش سوال برانگیزکشیده است.آیا در صورتی که خدای ناکرده این زلزله بجای عمق ۱۲کیلومتر دز عمق پنح کیلومتری زمین اتفاق می افتاد و بنا بر اظهار دکتر عکاشه پدر علم زلزله شناسی کشور مسجدسلیمان که عموما دارای بافت فرسوده است به ویرانه چون بم بدلیل و امکان بروز یک فاجعه انسانی می رفت آیا امکان امدادرسانی مناسب با توجه به حیاتی بودن ۲۴ساعت اول امداد و نجات وجود دارد؟ پاسخ قطعا منفی است .مسجدسلیمان باوجود گسل های متعدد زلزله و منابع نفت و گاز و بافت وسیع فرسوده شهری و عدم توجه مسوولان شهر به ساخت و ساز هزاران واحد سست بنیان در یک دهه اخیر استعداد تلفات سنگین را در برابر این فاجعه طبیعی دارد .در زلزله های سالیان گذشته حفره های متعدد در مناطق شهری دهان بازکرد که به ساختار گچی و نشت زیر زمینی شبکه فرسوده آب مربوط بود. در این میان چند پیشنهاد مطرح تا با حمابت ستاد مدیریت بحران شهرستان و استان خوزستان عملیاتی گردد;

۱-شناسایی اماکن عمومی امن و دسترسی آسان بر اساس میزان ایمنی این اماکن مثل مدارس در سطح محلات که قابلیت گنجایش و پذیرش مردم را دارد و معرفی به اهالی محلات.و تجهیز اردوگاه هلال احمر در ورودی شهر و پادگان قدس تمبی وسوله های ورزشی دارای استحکام فنی و…

۲-آموزش های عمومی برای شناخت و مقابله بازلزله با تربیت مدرسان مجرب در سطح مدارس مساجد و دانشگاهها و نیز ادارات و هادها و تشکل ها و….

۳-ارزیابی میزان تحمل پذیری خطوط انتقال و چاههای نفت و گاز ،پل ها ،خطوط و شبکه های برق و…توسط کمیته های تخصصی شهرستان و ارائه راهکارها رو درصورت نیاز و پیگیری درسطح مدیریت ستاد بحران استان

۴-اعمال نظارت قانونی در خصوص احداث مجتمع های مسکونی که متاسفانه در سالهای اخیر چندان ضابطه مند نبوده و جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز و جلوگیری استفاده از مصالح نامناسب توسط سازمان نظام مهندسی و…

۵-بسیاری از محلات شهر در بن بست هستند که امدادرسانی احتمالی به این محلات درصورت بروز حوادث طبیعی مشکل است در حالی که این محلات مثل کلگه بعضا نیاز به خرید برخی اماکن و مسیرشکافی جدید دارد.

لینک کوتاه : https://rastakhouzestan.ir/?p=3034

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 3
  1. باسلام خدمت دوستان. در مرحله اول ساخت و ساز در این شهر بصورت اصولی نبود چون نه شهردار با تجربه داشته و نظام مهندسی درستی، با توجه به اینکه از طرفی شرکت بهره برداری نفت گاز مسجدسلیمان تلاش برای خریدن منازل در نقاط آلوده شهر می کند ولی مسوولانی هستند که خودشان رفته اند در نقاط آلوده شهر مجتمع ساخته اند. دوم اینکه شهر از نظر نظام مهندسی فاقد تاییدیه ساختن می باشد و سوم مدیریتی هایی که در اینچنین مواقع باید به کمک مردم بشتابند تجربه ای ندارند که چگونه عمل کنند در بارندگی که احتمال خطر سیل وجود دارد مدیریت و مجموعه هلال احمر نمیدانند باید چکار بکنند چون مدیری که نماینده محترم گذاشته برای این دستگاه مهم در بتن کار نیست سوابق اینگونه ندارد.آیا بغیر از یک تدریس تا الان کاری دیگر داشته! جای تأسف برای مردم مسجدسلیمان

  2. جناب محمد رضا خان مکوندی با سلام .این هشدارها را خیلی وقت پیش باید میدادید زمانیکه مسولیت داشتید.این کم کاری ها وعدم اجرای مقاوم  سازی سالهاست که فراموش شده!مثل خیلی چیزهای دیگه که فقط موقع انتخابات معنی پیدا میکنند!

  3. مطلب خوب و باارزشی بود به امید توجه مدیران شهرستان تشکر ازاستاد عزیزمکوندی

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.